Доклад на Juniper Research oт водещи експерти, оценяващи нововъзникващите комуникационни технологии,

...
Доклад на Juniper Research oт водещи експерти, оценяващи нововъзникващите комуникационни технологии,
Коментари Харесай

Клиенти на мобилни оператори ще търпят огромни загуби заради обаждания от чатботове

Доклад на Juniper Research oт водещи специалисти, оценяващи нововъзникващите информационни технологии, откри, че мобилните клиенти ще изгубят 58 милиарда $ поради лъжливи роботизирани обаждания  в международен мащаб през 2023 година. Това ще е с 5 милиарда повече, в сравнение с през 2022 г. 

Софтуерът за автоматизирано набиране, който доставя авансово записани известия, е необятно наличен и се употребява както от законни търговци, по този начин и от измамници.

Много банки, институции, куриерски компании, магазини употребяват този вид роботизирани позвънявания. Въпреки че осведомят за актуализации на услуги и напомняния за клиентите, доста постоянно те се окачествяват като " неуместни " от клиентите. В доста случаи тези позвънявания са нежелани от получателя, а някои автоматизирани позвънявания даже са противозаконни, което излага на риск легитимността на услугата.

Според специалисти по киберсигурност измманиците ще трансформират идентификацията на обаждащия се, с цел да показват подправен бранд или услуга. Роботизираните позвънявания се смятат за противозаконни, когато краен консуматор се свърже от организация по аргументи, разнообразни от разпространение на техния бизнес.

Нелегалните автоматизирани позвънявания работят, като провокират боязън у крайния консуматор, като го манипулират да показа персонална информация - данни за банкова сметка и пароли, които да се употребяват при машинация със самоличности. Например измамниците могат да настояват, че са застрахователна компания или събирач на задължения, и да заплашват крайния консуматор с арест или санкции, в случай че не уредят задълженията си по телефона.  

Kъм мoмeнтa Ceвepнa Aмepиĸa е нaй-зaceгнaтият peгиoн в cвeтa, нo cпopeд eĸcпepтитe тeпъpвa пpeдcтoи в Eвpoпa бpoят нa измaмнитe oбaждaния дa ce yвeличи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР